Allmänt: Information

För allmän information om webbplatsen och föreningarna

Nyheter om hemsidan

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDFSkriv utE-postadress

Skrivet av Tore Ericsson må 28 jun 2010 10:14

BiTÅs årsmöte den 13 juni beslutades att alla inloggade medlemmar ska kunna skriva bidrag till hemsidan utan att särskild registrering.

Forum-avdelningen kommer att fungera bättre också (har inte varit tillgänglig som jag trodde förut).

På byastämma med Tväråmarks byamän 23 juni diskuterades hur byarna Tväråmark och Åbyn och deras historia ska kunna synas bättre när man öppnar hemsidan. Vi kan även lägga upp medlemsinformation m.m. för Tväråmarks byamän och även Åbyn om så önskas.

Tväråmarks byålderman (Jan Olofsson) och jag planerar nu för detta.

På förslag på byastämman har jag lagt in byanamnen i sidrubriken. Vad tycks? Använd till exempel forumets förslagslåda för dina kommentarer och förslag!

   

RSS-bevaka hemsidan

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDFSkriv utE-postadress

Skrivet av Tore fr 07 maj 2010 16:31

För tvaramark.se finns en ”RSS-feed” – den lilla fyrkantiga orange-grå RSS 2.0-knappen RSS-knapp, demo (ej i funktion!). Med vår RSS bevakas alla våra sidor (utom forumet, tror jag).

RSS-bevakning fungerar så att man får reda på om en webbsida har förändrats utan att man behöver söka upp den. I stället får man meddelandet i sin webbläsare, i ett RSS-läsprogram eller på annat sätt (RSS kan användas på många olika sätt).

Ett exempel: Kopiera adressen (högerklick på knappen + kopiera länkadress) och klistra in den som ”ny kanal” (eller motsvarande) i din RSS-läsare. Då blir www.tvaramark.se en av de internetplatser som RSS-läsaren regelbundet bevakar.

Läs om RSS på webben (börja till exempel här) och välj användning!

   

Små datorkrav för BiTÅ-webben

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDFSkriv utE-postadress

Det här innehållet kan läsas med alla förekommande webbläsare som följer den så kallade W3C-standarden något så när – i praktiken med vilken Internet-ansluten dator som helst.

PDF-länkarna pekar på PDF-dokument. För att se dem behöver du ett tilläggsprogram (till exempel Adobe Reader, Foxit Reader, Xpdf eller eXPert PDF Reader) som kan visa PDF-filer. För andra datorsystem än Windows (till exempel Mac, Ubuntu) finns också andra PDF-verktyg att välja på.

Om du själv vill skriva inlägg och bidra till uppbyggnaden av tvaramark.se behöver du ha den rättigheten knuten till din inloggning (kontakta BiTÅ-styrelsen).